Prehľad ponúkaných vzdelávacÃch kurzov podľa jednotlivých ústavov/oddelenà zÃskate nižiÅ¡ie. Fakulta. Vzdelávanie je založené na výskume a prepojenà s praxou. public@stuba.sk, STU je modernou výchovno-vzdelávacou a vedeckou inÅ¡ti- túciou. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (skr.FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.. Vznikla v roku 1940 začatím činnosti Odboru chemickotechnologického inžinierstva Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT). Ľudia na fakulte. Fakulta architektúry STU. Absolvent sa uplatnuje ako technológ pri projektovaní, optimalizácii a obsluhe technologických zariadení, ako vedúci kontrolných laboratórií, ako výskumný pracovník v spektre environmentálnych vied, pracovník odborov ivotného prostredia priemyselných závodov a jadrovoenergetických a rádiochemických zariadení. Lebo pomáhať ľuďom a životnému prostrediu môžu aj ako . ešte pred ním. Je právnickou osobou vystupujúcou v práv- nych vzÅ¥ahoch vo svojom mene. Kontakt: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave, Radlinského 9, 812 37 Bratislava 1, tel. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa tak už 80 rokov snaží nielen vzdelávať a skúmať, ale aj vychovávať k hrdosti na svoju školu a pracovisko. Ãspechy FCHPT sú založené na vysokej kvalite a nasadenà Vás, naÅ¡ich zamestnancov. Zmeňte si ho! Urob správny krok! anorganická technológia a materiály Rektorát STU 14. Veľké zmeny v rankingu boli podľa Miroslava Medveďa sledované len v ojedinelých prípadoch, vo viacerých skupinách zostali na prvom mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Miroslav Bobrík, PhD. Absolvent má iroké poznatky zo základných oblastí fyzikálnej chémie - termodynamiky, chemickej kinetiky, elektrochémie a chemickej fyziky. Zmeňte si ho! Odbor potravinárstvo Ústav analytickej chémie, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU 13. Absolventi sú pripravení na kariéru technológov, výrobných manaérov, pracovníkov v oblasti výskumu, vývoja riadenia a kontroly kvality, ako aj na podnikatelskú cinnost v priemysle výroby a spracovania plastov, v gumárenskom priemysle, v strojárskom, elektrotechnickom a obuvníckom priemysle, v obalovej technike, vo výskumných a vývojových tímoch, v oblasti biopolymérov a syntetických polymérov. Na fakulte sa vyprofilovali vedecké Å¡koly ktoré nadviazali na tie najlepÅ¡ie tradÃcie svojich predchodcov. Odbor manament chemických a potravinárskych podnikov Habilitácie, inaugurácie a udelené tituly, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Materiálovotechnologická fakulta so sÃdlom v Trnave, Fakulta informatiky a informaÄných technológiÃ, PRÃRODOVEDECKà EXPERIMENTY PRE STREDOÅ KOLÃKOV, AKTUALIZÃCIA LEGISLATÃVNYCH OPARTRENà V POTRAVINÃRSTVE, PK. Chemical Papers, Acta Chimica Slovaca, Vlákna a textil a ViniÄ a vÃno. tudent je zaradený na uvedené odbory túdia na základe záujmu, kapacitných moností fakulty a tudijných výsledkov získaných pocas prvého rocníka. Maturuješ a nevieš kam ďalej? túdium je realizované tak, aby posluchác získal okrem predmetov biologického základu aj vedomosti z bioininierstva, enzymológie, bioanalytických metód, genetiky, modelovania biologických procesov, xenobiochémie, pivovarníctva, vinárstva, farmaceutických, potravinárskych, ekologických a polnohospodárskych biotechnológií. STU je univerzitná verejná vysoká Å¡kola. V ininierskom túdiu môe tudovat absolvent bakalárskeho túdia na FCHPT, alebo bakalárskeho túdia na inej príbuznej vysokej kole. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave . Strojnícka fakulta Žilinskej univerzity 3. Hodnotenie fakúlt vysokých škôl Nepoznáte svoje heslo? Odbor organické technológie a petrochémia Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. Vzdelanie. 2. Slávny Lavoisier si prof. Jacquina veľmi vážil a považoval ho za jedného z najlepÅ¡Ãch predstaviteľov antiflogistického prúdu v chémii. Nutným predpokladom kvalitného univerzitného vzdelávania je jeho tesné spojenie s výskumom. Je dôležitou celoslovenskou ustanovizÅou a slúži ako zdroj chemických informácià pre Å¡irokú odbornú verejnosÅ¥. Absolventi vtedajÅ¡ej fakulty stáli pri zrode moderného priemyslu a zaslúžili sa aj o vznik výskumnej základne slovenskej chémie a potravinárstva. 1Odddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava 2Odbor objektivizácie faktorov životných podmienok, Úrad verejného zdravotníctva SR, Bratislava 14:45 - 15:00 DISKUSIA 15:00 - 15:40 IV. Nadväzuje na bakalárske túdium a trvá dalie dva roky. info@nakac.sk miro@nakac.sk, 0903 242 444 Výiva a hodnotenie potravín V súÄasnosti na fakulte Å¡tuduje približne 1400 Å¡tudentov vo vÅ¡etkých troch stupÅoch Å¡túdia, vzdelávaniu ktorých sa venuje asi 200 profesorov, docentov a odborných asistentov. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa už 80 rokov snažà nielen vzdelávaÅ¥ a skúmaÅ¥, ale aj vychovávaÅ¥ k hrdosti na svoju Å¡kolu a pracovisko. všetky odbory chemickej a potravinárskej technológie a biotechnológie tak, aby boli rovnocenní na európskom trhu práce. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v BratislaveRadlinského 9812 37 Bratislava, +421 918 674 319 Okrem bakalárskych, inžinierskych a doktorand- ských Å¡tudijných programov ponúka univerzita, Absolventi STU patria medzi najžiadanejÅ¡Ãch a najlepÅ¡ie od- meÅovaných zamestnancov na trhu práce. Učitelia a osobnosti. PhD. Å tudijné programy, rozvrhy hodÃn, informácie k závereÄným prácam, smernice, Å¡tipendiá, tlaÄivá, plán budovy, informácie o ubytovanÃ, možnosti Å¡túdia v zahraniÄÃ... vÅ¡etko nájdete na naÅ¡ej stránke! Po absolvovaní spolocného základu získavajú tudenti vzdelanie v oblasti riadenia výroby, podnikatelského rozhodovania, sociológie a financovania podniku. Absolventi nachádzajú uplatnenie v chemických a energetických podnikoch. Volitelné predmety umonujú tudentovi ciastocnú modifikáciu tudijných plánov podla vlastného záujmu. Ing. Martinková Miroslava doc. V prÃpade, že potrebujete vyhľadaÅ¥ vzdelávacà kurz podľa definovaných kľúÄových slov v rámci celej STU, použite prosÃm vyhľadávacà formulár. eÅ¡te pred nÃm. Jozefa Augustína, PhD. FChPT STU v Bratislave, Faculty of Arts and Sciences, Department of . Seriál Kam na výšku pokračuje. Fyzikálna chémia Fakulta chemickej a potravinárskej technológie v žiadnom prípade neponúka jednoduché formy štúdia a je určená pre študentov, ktorí sú nároční sami na seba a cieľavedome pracujú na splnení svojich snov. Ponúka moderné, medzinárodne uznávané štúdium, intenzívny výskum a vývoj a spoluprácu s partnermi doma i v zahraničí. Po pôsobení v slovenskom lekárnictve prišlo jedného dňa rozhodnutie prejsť na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave, kde dostal bojovú úlohu zaistiť výučbu dovtedy neexistujúcich predmetov a . anorganická chémia Prírodovedecká fakulta UK 16. Vzhladom na interdisciplinárny charakter organickej chémie absolventi nachádzajú uplatnenie aj v oblasti medicíny, farmácie a ekológie. Revúca v malebnom gemerskom kraji Slovenska sa stala 3. marca 1940 rodiskom významného a uznávaného odborníka na kávu doc. Pripravuje odborníkov pre oblast syntézy, výroby a spracovania plastov, kaucuku a gumy. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity.História fakulty sa odvíja od školského roku 1940/41, keď bol na Odbore chemickotechnologického inžinierstva otvorený pre päť externých učiteľov a asi sto poslucháčov prvý akademický rok. VzÅ¥ahu absolventov s ich alma mater sú venované stránky Portálu absolventov STU. Vo viacerých skupinách zostali na 1. mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Monika Bakošová, PhD. Objednávka sa elektronicky odoÅ¡le garantom vzdelávacieho kurzu, ktorà vás budú infomovaÅ¥ o ÄalÅ¡om postupe. AkreditaÄná komisia SR ale aj nezávislá ratingová agentúra ARRA dlhodobo zaraÄovali FCHPT na prvé miesto medzi technickými fakultami na Slovensku. Nachádza uplatnenie vo vetkých odvetviach chemického priemyslu, na vysokých kolách, v ústavoch SAV, v intitúciách monitorujúcich ivotné prostredie a v zdravotníctve. Bakalárske túdium trvá tri roky a je ukoncené tátnou skúkou a obhajobou záverecnej práce semestrálneho projektu. Prax a exkurzie tudentov sú zabezpecované vo významných rafinérskych a petrochemických podnikoch u nás i v zahranicí. Absolvent je pecializovaný na hodnotenie potravín co mu dáva uplatnenie vo výrobných potravinárskych podnikoch na miestach pracovníkov v útvaroch riadenia kvality, v kontrolnej oblasti (colné úrady, Obchodná inpekcia a i.) Uchádzači. Absolvent pecializácie je odborníkom v posudzovaní bezpecnosti zariadení a technológii chemických, potravinárskych a príbuzných výrob. Absolvent je iroko profilovaný na technologické odbory cukrovarníckeho, cukrovinkárskeho, mlynského, pekárskeho priemyslu, výroby krobu a krmnych zmesí pre potreby polnohospodárstva. Koncepcia pedagogického procesu vychádza z tradície a perspektív rozvoja drevospracujúceho priemyslu s cielom komplexného vyuitia domácej suroviny, zvýenia podielu recyklácie a uplatnenia ekologických postupov spracovania. Ininierske túdium je clenené do 9 tudijných odborov v rámci ktorých sa dalej delí na pecializácie pokrývajúce vetky oblasti chemického, potravinárskeho a biotechnologického priemyslu Slovenska. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, V4 Heritage of traditional beverages quality. Je spôsobilý riziká výroby lokalizovat i kvantifikovat a na základe chemicko- ininierskeho rozboru navrhovat rieenia prevencie nebezpecenstva, ako aj zmiernenia následkov prípadných havárií. Táto fakulta je jednou zo 7 fakúlt Slovenskej technickej univerzity Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave bola založená v roku 1940 ako odbor chemicko-technologického . NaÅ¡i lektori, tréneri aj experti z STU a ÄalÅ¡Ãch univerzÃt zo Slovenska i Európy sú oprávnenà Vám poskytnúť hovoreným a pÃsaným slovom, priamo ale aj diÅ¡tanÄne vo virtuálnej forme, analytické aj Å¡truktúrované informácie a tréning zruÄnostà na VaÅ¡u potrebnú kreativitu v obdobà skokovitých premien od miestne ho ku globálnemu významu každej práce. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Učebnica je určená pre študentov študijného programu Chémia a medicínska chémia na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU, môže však poslúžiť ako študijná literatúra pre študentov chemických odborov na iných vysokých školách a pre analytikov, biochemikov, farmaceutov a zdravotníkov, ktorí majú záujem zoznámiť sa s princípmi a postupmi analytických . Chemické ininierstvo modeluje a simuluje technologické procesy, urcuje podmienky pre ich realizáciu pri minimálnej spotrebe energie, cím významne prispieva k prosperite podnikov. © 2003 Juraj Karáè, Informaèné centrum FCHPT, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie. : (02) 52 49 63 84, fax: (02) 52 49 53 81. Pracovisko: Fakulta chemickej a potravinárskej biotechnologie STU, Bratislava, Študijný program: biotechnológie . na odbor: meracia technika Fakulta elektrotechniky a informatiky STU Bratislava 2. doc. Banská Å tiavnica bola koncom osemnásteho storoÄia tretie najväÄÅ¡ie mesto v Uhorsku a na prestÞnej akadémii Å¡tudovali poslucháÄi z Nemecka, Dánska, Å panielska a celej Rakúsko-Uhorskej monarchie. tudenti vetkých odborov sa môu prihlásit na súbené túdium teórie vyucovania technických odborných predmetov na Katedre ininierskej pedagogiky STU. zoznam . Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. Odbor chémia Fakulta sa podieľa aj na vydávanà odbornej Äasopiseckej literatúry, napr. Uplatnia sa ako riadiaci pracovníci v marketingu, riadení a kontrole kvality, vo výskume a vývoji v polygrafickom priemysle, vo filmových a fotografických laboratóriách, vo vydavatelstvách, reklamných agentúrach a v grafických túdiách. Môe dalej pokracovat v ininierskom túdiu, alebo nastúpit do zamestnania. Chemické inžinierstvo 2. Pripravuje absolventov pre rozsiahlu oblast tradicných a moderných výrob úitkovej a technickej keramiky, spotrebného i dekoracného skla, cementu a stavebných hmôt. Je dlhodobo považovaná za najlepÅ¡iu technickú fakultu na Slovensku. webová stránka STU. Absolventi pecializácie poznajú podstatu biochemických zmien v potravinách, ktoré prebiehajú v procese skladovania a spracovania surovín, co im dáva komparatívnu výhodu v porovnaní s absolventmi iných univerzít, kde potravinárskej nadstavbe chýba základ teoretických disciplín. Odbor. FCHPT STU vychovala tisÃcky úspeÅ¡ných absolventov, z ktorých mnohà pracujú na významných miestach vo firmách a organizáciách z oblasti svojho Å¡túdia. Odbor anorganické technológie a materiály Fakulta má svoje špecifické postavenie ako jediná svojho druhu na Slovensku. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave bola založená v roku 1940 ako odbor chemicko-technologického inžinierstva Slovenskej . SúÄasne so základmi prÃrodných vied Å¡tudenti vÅ¡etkých odborov Å¡tudujú technologické predmety, ako sú chemické inžinierstvo, riadenie technologických procesov, základy chemických a potravinárskych technológiÃ, biotechnológiu ako aj predmety ekonomické, právnické a environmentálne. Ovláda tandardné metodiky vyhodnocovania rizík výroby a vplyvov na ivotné prostredie. Hlavným cielom fakulty v oblasti vzdelávania je pripravit absolventov pre vetky odbory chemickej a potravinárskej technológie tak, aby boli rovnocenní na európskom trhu práce absolventom popredných zahranicných vysokých kôl podobného zamerania. Veľmi dobré renomé naÅ¡ej fakulty potvrdzujú autority, ktoré v uplynulom obdobà hodnotili úroveÅ vedy a vzdelávania na naÅ¡ej Alma mater. Stavebná fakulta STU. Oddelenie environmentálneho inžinierstva, Ústav chemického a environmentálneho inžinierstva, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava. je podmienené absolvovanÃm Å¡tátnej závereÄnej skúšky. - prof. Ing. +421 2 57 29 45 37 FCHPT STU je zapojená do desiatok projektov základného aj aplikovaného výskumu. Ing. Fakulta má svoje špecifické postavenie ako jediná svojho druhu na Slovensku. Strojnícka fakulta STU. Vo viacerých skupinách zostali na 1. mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Slovenské vysoké školy a fakulty. Pracovisko: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava Študijný program: biotechnológia a biochémia, Študijný odbor: . Fakulta chemickej a potravinárskej technológie V rámci Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave ponúkame nie formálne štúdium popri dennom štúdiu na 1., 2. alebo 3. stupni vysokoškolského štúdia, resp. potravinársko-biochemický odbor Fakulta elektrotechniky a informatiky STU, Bratislava Lekársky odbor 1. Komunikujeme aj prostrednÃctvom naÅ¡ej stránky na Facebooku. Tieto majú význam pri postupe tudenta v túdiu, pri volbe volitelných predmetov a v celkovom hodnotení výsledkov túdia. Technológia organických výrob Získa teoretické vedomosti i praktické skúsenosti z mraziarenstva. Ing. Odbor chemické ininierstvo a riadenie procesov V priebehu 3. rocníka sa tudent hlási na túdium v niektorej z 22 pecializácií ininierskeho túdia. Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. SúÄasÅ¥ou fakulty je aj Slovenská chemická knižnica. Absolventi nachádzajú uplatnenie v systémoch kontroly a riadenia technologických procesov, pri kontrole a ochrane ivotného prostredia, v ústavoch hygienickej kontroly, výskumných ústavoch zdravotníctva, v kriminalistike a tovaroznalectve, v útvaroch obchodnej inpekcie a pri kontrole akosti, vo vedeckovýskumných a vývojových laboratóriách. Všetky aktuality STU. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (skr.FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.. Vznikla v roku 1940 začatím činnosti Odboru chemickotechnologického inžinierstva Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT). !!!2. prof. Ing. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity. Absolventi tohoto túdia pedagogiky získajú kvalifikáciu na pedagogickú prácu a vyucovanie odborných predmetov na stredných kolách. a potravinárskej technológie, STU Bratislava Náhradník: doc. Odbor chemickotechnologické ho inžinierstva SVŠT 18. Podľa, Na STU Å¡tuduje roÄne takmer 12-tisÃc domácich a zahraniÄných Å¡tu- dentov na troch stupÅoch Å¡tú- dia. Odbor technológia ivotného prostredia Jozef Bocko, CSc. Portál absolventov STU v Bratislave. 1.STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie odbor :Potravinárstvo alebo Biotechnologie.Kedže sa zaujimam o výživu,zloženie stravy,procesmi v tele..viem,že to je velmi náročná škola,viem,že sa tam nebudem flákať a viem,že tam nebude len nejaka teoria o potravinách ale bude to zahrnať fyziku,chemiu,matiku,biolu. pecializácia vychováva odborníkov pre konzervárensky priemysel, venuje sa aj technológii spracovania mäsa, hydiny , rýb a vajec. Už v roku 1942 sa zahájila výučba predmetov týkajúcich organická chémia Prírodovedecká fakulta UPJŠ 15. Technológia mlieka, tukov a kozmetiky Až zákon o vysokých Å¡kolách z roku 1950 zmenil odbor na samostatnú Chemickú fakultu Slovenskej vysokej Å¡koly technickej. Ak kliknete na odbor, ktorý škola vyučuje, zobrazia sa zamestnania, pre ktoré je tento odbor optimálnym školským vzdelaním alebo alternatívnou vzdelávacou cestou. Je, Å túdium na STU je realizované v 3 stupÅoch â bakalárskom, inžinierskom a doktorand- skom. Prvý rocník túdia je spolocný pre vetkých tudentov. Ako TASR informoval Matúš Hrnčiar z FCHPT STU, fakulta sa proti činom jednotlivca ohradzuje. Univerzita roÄne rieÅ¡i viac ako 500 výskumných projektov. História fakulty sa odvÃja od Å¡kolského roku 1940/41, keÄ bol na Odbore chemickotechnologického inžinierstva otvorený pre päť externých uÄiteľov a asi sto poslucháÄov prvý akademický rok. Å afárika v KoÅ¡iciach). Táto forma túdia tvorí aj základnú oblast vzdelávania na fakulte. Ukážeme Ti, ako prebieha štúdium na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Fakulta informatiky a informačných technológií STU. Pridajte sa k nám a buÄte v moderne vybavených laboratóriách zapojenà do rieÅ¡enia reálnych problémov praxe! Pedagogické túdium +421 2 59 325 319 Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava. Ing. Slovenská technická univerzita v Bratislave - zoznam fakúlt Filtrovať . Ukoncené je tátnou záverecnou skúkou a obhajobou diplomovej práce. Výskum sa orientuje najmä na oblasti Å¡truktúry látok, chemických technológià a biotechnológiÃ, potravinárstva a výživy, regulácie a riadenia chemických procesov, ochrany kultúrneho dediÄstva a životného prostredia. Pri splnení urcitých minimálnych podmienok tudent môe podla svojich schopností postupovat v túdiu rýchlejie, alebo pomalie. V roku 1940 vznikol na Slovenskej vysokej škole tech-nickej v Bratislave študijný Odbor chemickotechnologického inžinierstva. EPIDEMIOLOGICKà SITUÃCIA V SR, SENZORICKà HODNOTENIE KOZMETICKÃCH VÃROBKOV, SENZORICKà HODNOTENIE ALKOHOLICKÃCH NÃPOJOV / SENZORICKà HODNOTENIE PIVA, SENZORICKà HODNOTENIE POTRAVÃN, OBALOV A OBALOVÃCH MATERIÃLOV, SENZORICKà HODNOTENIE ALKOHOLICKÃCH NÃPOJOV / SENZORICKà HODNOTENIE DESTILÃTOV, SENZORICKà HODNOTENIE ALKOHOLICKÃCH NÃPOJOV / SENZORICKà HODNOTENIE VÃNA, SEMINÃR PRE STREDOÅ KOLSKÃCH UÄITEĽOV PRÃRODOVEDNÃCH PREDMETOV, Univerzitný technologický inkubátor STU. Na Deň nezávislosti už od šiestej ráno chodili medzi internátmi v krojoch, s hudobnými nástrojmi a spievali pesničky, v ktorých oslavovali svoju krajinu, opisuje svoju skúsenosť z výmenného pobytu študent Fakulty chemickej a . Ing. Na sociálnych sieťach sa vo štvrtok začala šíriť fotografia slovenskej vlajky a znak protiočkovacej kampane umiestnených v oknách budovy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (FCHPT STU). Stredoškolákom predstavujeme aj zamestnávateľov, ich ponuky, pracovnú kultúru a požiadavky. Strojnícka fakulta STU v Bratislave už viac ako osem desaťročí prináša kvalitnú výučbu strojárskych študijných odborov na Slovensku. 2011 - ukončený bakalársky stupeň na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU, odbor chemické inžinierstvo. Katarína Macková - 02.07.2021 - 8 minút čítania. Maturuješ a nevieš kam ďalej? Je schopný vyvíjat a navrhovat postupy pre výrobu nových chemikálií pre priemysel, farmaceutických prípravkov, prípravkov na ochranu rastlín. Ján Šajbidor, DrSc. Univerzitné vzdelávanie v oblasti technickej chémie má vÅ¡ak na Slovensku oveľa dlhÅ¡iu históriu. Až časom so spolužiakmi prišli na to, že im bude lepšie, ak nebudú medikmi, ale chemikmi. Absolvent je pecializovaný na technologické odbory mliekárskeho, tukového priemyslu, kozmetickej a bytovej chémie (cistiace a pracie prostriedky) oleochémiu, kozmetológiu, potravinársku mikrobiológiu a hygienu. Miroslav Daniš, CSc. Telefón: +421-2-59 325 319 - sekretariát dekana fakulty Fax: +421-2- 52493198 E-mail: jan.sajbidor@stuba.sk Prodekanka pre denné a externé štúdium: doc. Poď na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie na STU v Bratislave a vyber si zo špičkových programov.. Táto fakulta je jednou zo 7 fakúlt Slovenskej technickej univerzity.