fakulta chemickej a potravinárskej technológie stu odbory

Prehľad ponúkaných vzdelávacích kurzov podľa jednotlivých ústavov/oddelení získate nižiÅ¡ie. Fakulta. Vzdelávanie je založené na výskume a prepojení s praxou. public@stuba.sk, STU je modernou výchovno-vzdelávacou a vedeckou inÅ¡ti- túciou. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (skr.FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.. Vznikla v roku 1940 začatím činnosti Odboru chemickotechnologického inžinierstva Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT). Ľudia na fakulte. Fakulta architektúry STU. Absolvent sa uplatnuje ako technológ pri projektovaní, optimalizácii a obsluhe technologických zariadení, ako vedúci kontrolných laboratórií, ako výskumný pracovník v spektre environmentálnych vied, pracovník odborov životného prostredia priemyselných závodov a jadrovoenergetických a rádiochemických zariadení. Lebo pomáhať ľuďom a životnému prostrediu môžu aj ako . ešte pred ním. Je právnickou osobou vystupujúcou v práv- nych vzÅ¥ahoch vo svojom mene. Kontakt: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave,  Radlinského 9, 812 37 Bratislava 1, tel. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa tak už 80 rokov snaží nielen vzdelávať a skúmať, ale aj vychovávať k hrdosti na svoju školu a pracovisko. Úspechy FCHPT sú založené na vysokej kvalite a nasadení Vás, naÅ¡ich zamestnancov. Zmeňte si ho! Urob správny krok! anorganická technológia a materiály Rektorát STU 14. Veľké zmeny v rankingu boli podľa Miroslava Medveďa sledované len v ojedinelých prípadoch, vo viacerých skupinách zostali na prvom mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Miroslav Bobrík, PhD. Absolvent má široké poznatky zo základných oblastí fyzikálnej chémie - termodynamiky, chemickej kinetiky, elektrochémie a chemickej fyziky. Zmeňte si ho! Odbor potravinárstvo Ústav analytickej chémie, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU 13. Absolventi sú pripravení na kariéru technológov, výrobných manažérov, pracovníkov v oblasti výskumu, vývoja riadenia a kontroly kvality, ako aj na podnikatelskú cinnost v priemysle výroby a spracovania plastov, v gumárenskom priemysle, v strojárskom, elektrotechnickom a obuvníckom priemysle, v obalovej technike, vo výskumných a vývojových tímoch, v oblasti biopolymérov a syntetických polymérov. Na fakulte sa vyprofilovali vedecké Å¡koly ktoré nadviazali na tie najlepÅ¡ie tradície svojich predchodcov. Odbor manažment chemických a potravinárskych podnikov Habilitácie, inaugurácie a udelené tituly, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave, Fakulta informatiky a informačných technológií, PRÍRODOVEDECKÉ EXPERIMENTY PRE STREDOÅ KOLÁKOV, AKTUALIZÁCIA LEGISLATÍVNYCH OPARTRENÍ V POTRAVINÁRSTVE, PK. Chemical Papers, Acta Chimica Slovaca, Vlákna a textil a Vinič a víno. Študent je zaradený na uvedené odbory štúdia na základe záujmu, kapacitných možností fakulty a študijných výsledkov získaných pocas prvého rocníka. Maturuješ a nevieš kam ďalej? Štúdium je realizované tak, aby posluchác získal okrem predmetov biologického základu aj vedomosti z bioinžinierstva, enzymológie, bioanalytických metód, genetiky, modelovania biologických procesov, xenobiochémie, pivovarníctva, vinárstva, farmaceutických, potravinárskych, ekologických a polnohospodárskych biotechnológií. STU je univerzitná verejná vysoká Å¡kola. V inžinierskom štúdiu môže študovat absolvent bakalárskeho štúdia na FCHPT, alebo bakalárskeho štúdia na inej príbuznej vysokej škole. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave . Strojnícka fakulta Žilinskej univerzity 3. Hodnotenie fakúlt vysokých škôl Nepoznáte svoje heslo? Odbor organické technológie a petrochémia Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. Vzdelanie. 2. Slávny Lavoisier si prof. Jacquina veľmi vážil a považoval ho za jedného z najlepších predstaviteľov antiflogistického prúdu v chémii. Nutným predpokladom kvalitného univerzitného vzdelávania je jeho tesné spojenie s výskumom. Je dôležitou celoslovenskou ustanovizňou a slúži ako zdroj chemických informácií pre Å¡irokú odbornú verejnosÅ¥. Absolventi vtedajÅ¡ej fakulty stáli pri zrode moderného priemyslu a zaslúžili sa aj o vznik výskumnej základne slovenskej chémie a potravinárstva. 1Odddelenie výživy a hodnotenia kvality potravín, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava 2Odbor objektivizácie faktorov životných podmienok, Úrad verejného zdravotníctva SR, Bratislava 14:45 - 15:00 DISKUSIA 15:00 - 15:40 IV. Nadväzuje na bakalárske štúdium a trvá dalšie dva roky. info@nakac.sk miro@nakac.sk, 0903 242 444 Výživa a hodnotenie potravín V súčasnosti na fakulte Å¡tuduje približne 1400 Å¡tudentov vo vÅ¡etkých troch stupňoch Å¡túdia, vzdelávaniu ktorých sa venuje asi 200 profesorov, docentov a odborných asistentov. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa už  80 rokov snaží nielen vzdelávaÅ¥ a skúmaÅ¥, ale aj vychovávaÅ¥ k hrdosti na svoju Å¡kolu a pracovisko. všetky odbory chemickej a potravinárskej technológie a biotechnológie tak, aby boli rovnocenní na európskom trhu práce. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v BratislaveRadlinského 9812 37 Bratislava, +421 918 674 319 Okrem bakalárskych, inžinierskych  a doktorand- ských Å¡tudijných programov ponúka univerzita, Absolventi STU patria medzi najžiadanejších a najlepÅ¡ie od- meňovaných zamestnancov na trhu práce. Učitelia a osobnosti. PhD. Å tudijné programy, rozvrhy hodín, informácie k záverečným prácam, smernice, Å¡tipendiá, tlačivá, plán budovy, informácie o ubytovaní, možnosti Å¡túdia v zahraničí... vÅ¡etko nájdete na naÅ¡ej stránke! Po absolvovaní spolocného základu získavajú študenti vzdelanie v oblasti riadenia výroby, podnikatelského rozhodovania, sociológie a financovania podniku. Absolventi nachádzajú uplatnenie v chemických a energetických podnikoch. Volitelné predmety umožnujú študentovi ciastocnú modifikáciu študijných plánov podla vlastného záujmu. Ing. Martinková Miroslava doc. V prípade, že potrebujete vyhľadaÅ¥ vzdelávací kurz podľa definovaných kľúčových slov v rámci celej STU, použite prosím vyhľadávací formulár. eÅ¡te pred ním. Jozefa Augustína, PhD. FChPT STU v Bratislave, Faculty of Arts and Sciences, Department of . Seriál Kam na výšku pokračuje. Fyzikálna chémia Fakulta chemickej a potravinárskej technológie v žiadnom prípade neponúka jednoduché formy štúdia a je určená pre študentov, ktorí sú nároční sami na seba a cieľavedome pracujú na splnení svojich snov. Ponúka moderné, medzinárodne uznávané štúdium, intenzívny výskum a vývoj a spoluprácu s partnermi doma i v zahraničí. Po pôsobení v slovenskom lekárnictve prišlo jedného dňa rozhodnutie prejsť na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave, kde dostal bojovú úlohu zaistiť výučbu dovtedy neexistujúcich predmetov a . anorganická chémia Prírodovedecká fakulta UK 16. Vzhladom na interdisciplinárny charakter organickej chémie absolventi nachádzajú uplatnenie aj v oblasti medicíny, farmácie a ekológie. Revúca v malebnom gemerskom kraji Slovenska sa stala 3. marca 1940 rodiskom významného a uznávaného odborníka na kávu doc. Pripravuje odborníkov pre oblast syntézy, výroby a spracovania plastov, kaucuku a gumy. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity.História fakulty sa odvíja od školského roku 1940/41, keď bol na Odbore chemickotechnologického inžinierstva otvorený pre päť externých učiteľov a asi sto poslucháčov prvý akademický rok. VzÅ¥ahu absolventov s ich alma mater sú venované stránky Portálu absolventov STU. Vo viacerých skupinách zostali na 1. mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Monika Bakošová, PhD. Objednávka sa elektronicky odoÅ¡le garantom vzdelávacieho kurzu, ktorí vás budú infomovaÅ¥ o ďalÅ¡om postupe. Akreditačná komisia SR ale aj nezávislá ratingová agentúra ARRA dlhodobo zaraďovali FCHPT na prvé miesto medzi technickými fakultami na Slovensku. Nachádza uplatnenie vo všetkých odvetviach chemického priemyslu, na vysokých školách, v ústavoch SAV, v inštitúciách monitorujúcich životné prostredie a v zdravotníctve. Bakalárske štúdium trvá tri roky a je ukoncené štátnou skúškou a obhajobou záverecnej práce semestrálneho projektu. Prax a exkurzie študentov sú zabezpecované vo významných rafinérskych a petrochemických podnikoch u nás i v zahranicí. Absolvent je špecializovaný na hodnotenie potravín co mu dáva uplatnenie vo výrobných potravinárskych podnikoch na miestach pracovníkov v útvaroch riadenia kvality, v kontrolnej oblasti (colné úrady, Obchodná inšpekcia a i.) Uchádzači. Absolvent špecializácie je odborníkom v posudzovaní bezpecnosti zariadení a technológii chemických, potravinárskych a príbuzných výrob. Absolvent je široko profilovaný na technologické odbory cukrovarníckeho, cukrovinkárskeho, mlynského, pekárskeho priemyslu, výroby škrobu a krmnych zmesí pre potreby polnohospodárstva. Koncepcia pedagogického procesu vychádza z tradície a perspektív rozvoja drevospracujúceho priemyslu s cielom komplexného využitia domácej suroviny, zvýšenia podielu recyklácie a uplatnenia ekologických postupov spracovania. Inžinierske štúdium je clenené do 9 študijných odborov v rámci ktorých sa dalej delí na špecializácie pokrývajúce všetky oblasti chemického, potravinárskeho a biotechnologického priemyslu Slovenska. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, V4 Heritage of traditional beverages quality. Je spôsobilý riziká výroby lokalizovat i kvantifikovat a na základe chemicko- inžinierskeho rozboru navrhovat riešenia prevencie nebezpecenstva, ako aj zmiernenia následkov prípadných havárií. Táto fakulta je jednou zo 7 fakúlt Slovenskej technickej univerzity Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave bola založená v roku 1940 ako odbor chemicko-technologického . NaÅ¡i lektori, tréneri aj experti z STU a ďalších univerzít zo Slovenska i Európy sú oprávnení Vám poskytnúť hovoreným a písaným slovom, priamo ale aj diÅ¡tančne vo virtuálnej forme, analytické aj Å¡truktúrované informácie a tréning zručností na VaÅ¡u potrebnú kreativitu v období skokovitých premien od miestne ho ku globálnemu významu každej práce. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Učebnica je určená pre študentov študijného programu Chémia a medicínska chémia na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU, môže však poslúžiť ako študijná literatúra pre študentov chemických odborov na iných vysokých školách a pre analytikov, biochemikov, farmaceutov a zdravotníkov, ktorí majú záujem zoznámiť sa s princípmi a postupmi analytických . Chemické inžinierstvo modeluje a simuluje technologické procesy, urcuje podmienky pre ich realizáciu pri minimálnej spotrebe energie, cím významne prispieva k prosperite podnikov. © 2003 Juraj Karáè, Informaèné centrum FCHPT, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie. : (02) 52 49 63 84, fax: (02) 52 49 53 81. Pracovisko: Fakulta chemickej a potravinárskej biotechnologie STU, Bratislava, Študijný program: biotechnológie . na odbor: meracia technika Fakulta elektrotechniky a informatiky STU Bratislava 2. doc. Banská Å tiavnica bola koncom osemnásteho storočia tretie najväčšie mesto v Uhorsku a na prestížnej akadémii Å¡tudovali poslucháči z Nemecka, Dánska, Å panielska a celej Rakúsko-Uhorskej monarchie. Študenti všetkých odborov sa môžu prihlásit na súbežné štúdium teórie vyucovania technických odborných predmetov na Katedre inžinierskej pedagogiky STU. zoznam . Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. Odbor chémia Fakulta sa podieľa aj na vydávaní odbornej časopiseckej literatúry, napr. Uplatnia sa ako riadiaci pracovníci v marketingu, riadení a kontrole kvality, vo výskume a vývoji v polygrafickom priemysle, vo filmových a fotografických laboratóriách, vo vydavatelstvách, reklamných agentúrach a v grafických štúdiách. Môže dalej pokracovat v inžinierskom štúdiu, alebo nastúpit do zamestnania. Chemické inžinierstvo 2. Pripravuje absolventov pre rozsiahlu oblast tradicných a moderných výrob úžitkovej a technickej keramiky, spotrebného i dekoracného skla, cementu a stavebných hmôt. Je dlhodobo považovaná za najlepÅ¡iu technickú fakultu na Slovensku. webová stránka STU. Absolventi špecializácie poznajú podstatu biochemických zmien v potravinách, ktoré prebiehajú v procese skladovania a spracovania surovín, co im dáva komparatívnu výhodu v porovnaní s absolventmi iných univerzít, kde potravinárskej nadstavbe chýba základ teoretických disciplín. Odbor. FCHPT STU vychovala tisícky úspeÅ¡ných absolventov, z ktorých mnohí pracujú na významných miestach vo firmách a organizáciách z oblasti svojho Å¡túdia. Odbor anorganické technológie a materiály Fakulta má svoje špecifické postavenie ako jediná svojho druhu na Slovensku. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave bola založená v roku 1940 ako odbor chemicko-technologického inžinierstva Slovenskej . Súčasne so základmi prírodných vied Å¡tudenti vÅ¡etkých odborov Å¡tudujú technologické predmety, ako sú chemické inžinierstvo, riadenie technologických procesov, základy chemických a potravinárskych technológií, biotechnológiu ako aj predmety ekonomické, právnické a environmentálne. Ovláda štandardné metodiky vyhodnocovania rizík výroby a vplyvov na životné prostredie. Hlavným cielom fakulty v oblasti vzdelávania je pripravit absolventov pre všetky odbory chemickej a potravinárskej technológie tak, aby boli rovnocenní na európskom trhu práce absolventom popredných zahranicných vysokých škôl podobného zamerania. Veľmi dobré renomé naÅ¡ej fakulty potvrdzujú autority, ktoré v uplynulom období hodnotili úroveň vedy a vzdelávania na naÅ¡ej Alma mater. Stavebná fakulta STU. Oddelenie environmentálneho inžinierstva, Ústav chemického a environmentálneho inžinierstva, Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava. je podmienené absolvovaním Å¡tátnej záverečnej skúšky. - prof. Ing. +421 2 57 29 45 37 FCHPT STU je zapojená do desiatok projektov základného aj aplikovaného výskumu. Ing. Fakulta má svoje špecifické postavenie ako jediná svojho druhu na Slovensku. Strojnícka fakulta STU. Vo viacerých skupinách zostali na 1. mieste tradiční lídri, ako je Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (Technické odbory), Jesseniova lekárska fakulta UK (Medicínske vedy) či Ekonomická fakulta TUKE (Ekonomické odbory). Slovenské vysoké školy a fakulty. Pracovisko: Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava Študijný program: biotechnológia a biochémia, Študijný odbor: . Fakulta chemickej a potravinárskej technológie V rámci Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave ponúkame nie formálne štúdium popri dennom štúdiu na 1., 2. alebo 3. stupni vysokoškolského štúdia, resp. potravinársko-biochemický odbor Fakulta elektrotechniky a informatiky STU, Bratislava Lekársky odbor 1. Komunikujeme aj prostredníctvom naÅ¡ej stránky na Facebooku. Tieto majú význam pri postupe študenta v štúdiu, pri volbe volitelných predmetov a v celkovom hodnotení výsledkov štúdia. Technológia organických výrob Získa teoretické vedomosti i praktické skúsenosti z mraziarenstva. Ing. Odbor chemické inžinierstvo a riadenie procesov V priebehu 3. rocníka sa študent hlási na štúdium v niektorej z 22 špecializácií inžinierskeho štúdia. Zadajte Vaše prihlasovacie meno a na e-mail Vám odošleme informácie pre zmenu hesla. SúčasÅ¥ou fakulty je aj Slovenská chemická knižnica. Absolventi nachádzajú uplatnenie v systémoch kontroly a riadenia technologických procesov, pri kontrole a ochrane životného prostredia, v ústavoch hygienickej kontroly, výskumných ústavoch zdravotníctva, v kriminalistike a tovaroznalectve, v útvaroch obchodnej inšpekcie a pri kontrole akosti, vo vedeckovýskumných a vývojových laboratóriách. Všetky aktuality STU. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (skr.FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.. Vznikla v roku 1940 začatím činnosti Odboru chemickotechnologického inžinierstva Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT). !!!2. prof. Ing. Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU (FCHPT STU) je jednou zo siedmich fakúlt Slovenskej technickej univerzity. Absolventi tohoto štúdia pedagogiky získajú kvalifikáciu na pedagogickú prácu a vyucovanie odborných predmetov na stredných školách. a potravinárskej technológie, STU Bratislava Náhradník: doc. Odbor chemickotechnologické ho inžinierstva SVŠT 18. Podľa, Na STU Å¡tuduje ročne takmer 12-tisíc domácich a zahraničných Å¡tu- dentov na troch stupňoch Å¡tú- dia. Odbor technológia životného prostredia Jozef Bocko, CSc. Portál absolventov STU v Bratislave. 1.STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie odbor :Potravinárstvo alebo Biotechnologie.Kedže sa zaujimam o výživu,zloženie stravy,procesmi v tele..viem,že to je velmi náročná škola,viem,že sa tam nebudem flákať a viem,že tam nebude len nejaka teoria o potravinách ale bude to zahrnať fyziku,chemiu,matiku,biolu. Špecializácia vychováva odborníkov pre konzervárensky priemysel, venuje sa aj technológii spracovania mäsa, hydiny , rýb a vajec. Už v roku 1942 sa zahájila výučba predmetov týkajúcich organická chémia Prírodovedecká fakulta UPJŠ 15. Technológia mlieka, tukov a kozmetiky Až zákon o vysokých Å¡kolách z roku 1950 zmenil odbor na samostatnú Chemickú fakultu Slovenskej vysokej Å¡koly technickej. Ak kliknete na odbor, ktorý škola vyučuje, zobrazia sa zamestnania, pre ktoré je tento odbor optimálnym školským vzdelaním alebo alternatívnou vzdelávacou cestou. Je, Å túdium na STU je realizované v 3 stupňoch – bakalárskom, inžinierskom a doktorand- skom. Prvý rocník štúdia je spolocný pre všetkých študentov. Ako TASR informoval Matúš Hrnčiar z FCHPT STU, fakulta sa proti činom jednotlivca ohradzuje. Univerzita ročne rieÅ¡i viac ako 500 výskumných projektov. História fakulty sa odvíja od Å¡kolského roku 1940/41, keď bol na Odbore chemickotechnologického inžinierstva otvorený pre päť externých učiteľov a asi sto poslucháčov prvý akademický rok. Å afárika v KoÅ¡iciach). Táto forma štúdia tvorí aj základnú oblast vzdelávania na fakulte. Ukážeme Ti, ako prebieha štúdium na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Fakulta informatiky a informačných technológií STU. Pridajte sa k nám a buďte v moderne vybavených laboratóriách zapojení do rieÅ¡enia reálnych problémov praxe! Pedagogické štúdium +421 2 59 325 319 Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, STU v Bratislave, Bratislava. Ing. Slovenská technická univerzita v Bratislave - zoznam fakúlt Filtrovať . Ukoncené je štátnou záverecnou skúškou a obhajobou diplomovej práce. Výskum sa orientuje najmä na oblasti Å¡truktúry látok, chemických technológií a biotechnológií, potravinárstva a výživy, regulácie a riadenia chemických procesov, ochrany kultúrneho dedičstva a životného prostredia. Pri splnení urcitých minimálnych podmienok študent môže podla svojich schopností postupovat v štúdiu rýchlejšie, alebo pomalšie. V roku 1940 vznikol na Slovenskej vysokej škole tech-nickej v Bratislave študijný Odbor chemickotechnologického inžinierstva. EPIDEMIOLOGICKÁ SITUÁCIA V SR, SENZORICKÉ HODNOTENIE KOZMETICKÝCH VÝROBKOV, SENZORICKÉ HODNOTENIE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJOV / SENZORICKÉ HODNOTENIE PIVA, SENZORICKÉ HODNOTENIE POTRAVÍN, OBALOV A OBALOVÝCH MATERIÁLOV, SENZORICKÉ HODNOTENIE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJOV / SENZORICKÉ HODNOTENIE DESTILÁTOV, SENZORICKÉ HODNOTENIE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJOV / SENZORICKÉ HODNOTENIE VÍNA, SEMINÁR PRE STREDOÅ KOLSKÝCH UČITEĽOV PRÍRODOVEDNÝCH PREDMETOV, Univerzitný technologický inkubátor STU. Na Deň nezávislosti už od šiestej ráno chodili medzi internátmi v krojoch, s hudobnými nástrojmi a spievali pesničky, v ktorých oslavovali svoju krajinu, opisuje svoju skúsenosť z výmenného pobytu študent Fakulty chemickej a . Ing. Na sociálnych sieťach sa vo štvrtok začala šíriť fotografia slovenskej vlajky a znak protiočkovacej kampane umiestnených v oknách budovy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (FCHPT STU). Stredoškolákom predstavujeme aj zamestnávateľov, ich ponuky, pracovnú kultúru a požiadavky. Strojnícka fakulta STU v Bratislave už viac ako osem desaťročí prináša kvalitnú výučbu strojárskych študijných odborov na Slovensku. 2011 - ukončený bakalársky stupeň na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU, odbor chemické inžinierstvo. Katarína Macková - 02.07.2021 - 8 minút čítania. Maturuješ a nevieš kam ďalej? Je schopný vyvíjat a navrhovat postupy pre výrobu nových chemikálií pre priemysel, farmaceutických prípravkov, prípravkov na ochranu rastlín. Ján Šajbidor, DrSc. Univerzitné vzdelávanie v oblasti technickej chémie má vÅ¡ak na Slovensku oveľa dlhÅ¡iu históriu. Až časom so spolužiakmi prišli na to, že im bude lepšie, ak nebudú medikmi, ale chemikmi. Absolvent je špecializovaný na technologické odbory mliekárskeho, tukového priemyslu, kozmetickej a bytovej chémie (cistiace a pracie prostriedky) oleochémiu, kozmetológiu, potravinársku mikrobiológiu a hygienu. Miroslav Daniš, CSc. Telefón: +421-2-59 325 319 - sekretariát dekana fakulty Fax: +421-2- 52493198 E-mail: jan.sajbidor@stuba.sk Prodekanka pre denné a externé štúdium: doc. Poď na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie na STU v Bratislave a vyber si zo špičkových programov.. Táto fakulta je jednou zo 7 fakúlt Slovenskej technickej univerzity.